Hemen Randevu Alın!

Size özel fırsatlardan yararlanmak için hemen iletişime geçin

contact

Hemen Randevu Al!

KVKK Aydınlatma Metni

Detaylı Bilgi Alın

Haklarınız için uzmanlarımızla görüşebilirsiniz…

contact

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

BİLGİLENDİRME

Değerli hastamız, tarafınıza sağlık hizmeti sunabilmek amacıyla işlemiş olduğumuz kişisel verilerinize ilişkin detaylı aydınlatma metnine http://www.kardelentipmerkezi.com com/kvkk-aydinlatma-metni/ linkinden veya www.kardelentipmerkezi.com adresi Kişisel Verilerin Korunması menüsünden ulaşabilirsiniz.

02 ; Hasta Açık Rıza Formu: İnternet sitesinde yer alacak. Hastaların SMS üzerinden ulaşması sağlanacak.

03 ; Çalışan Aydınlatma Metni: Çalışanların kişisel verilerinden hangilerinin, hangi amaçlarla ve kimlerle paylaşılacağına dair aydınlatmanın alındığı belgedir. Her bir çalışana imzalatılıp, KVK dosyasına konulmalıdır. WEB Sayfasına eklenebilir.

Aydınlatma yükümlülüğünün kapsamı

MADDE 4 – (1) Kanunun 10 uncu maddesine göre; kişisel verilerin elde edilmesi sırasında veri sorumluları veya yetkilendirdiği kişilerce, ilgili kişilerin bilgilendirilmesi gerekmektedir. Bu yükümlülük yerine getirilirken veri sorumluları veya yetkilendirdiği kişilerce yapılacak bilgilendirmenin asgari olarak aşağıdaki konuları içermesi gerekmektedir:

Kişisel Verilerinizi Hangi Amaçlarla İşliyoruz?

Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemleri ve Hukuki Sebepler

Kişisel Verilerinizin Aktarımı

Kişisel Verilerin İşlenmesine Dair Haklarınız Nelerdir ve Bu Haklara Nasıl Erişebilirsiniz?

İletişim ve Başvuru;

02 ; Çalışan Rıza Formu: Çalışanların kişisel verilerinden hangilerinin, hangi amaçlarla ve kimlerle paylaşılacağına dair açık rızalarının alındığı belgedir. Herbir çalışana imzalatılıp, KVK dosyasına konulmalıdır. WEB Sayfasına eklenebilir. Açık Rıza Alırken Dikkat Edilecek Hususlar

Açık rıza; “belirli bir konuya ilişkin, bilgilendirilmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rıza”dır.

Kanun çerçevesinde açık rıza, kişinin sahip olduğu verinin işlenmesine, kendi isteği ile ya da karşı taraftan gelen istek üzerine, onay vermesi anlamını taşımaktadır. Açık rızanın bir diğer önemi de veri işleyene gerçekleştireceği fiil konusunda yol göstermesidir. Kişi açık rıza açıklaması ile aslında veri sorumlusuna kendi hukuksal değerine ilişkin verdiği kararı bildirmiş olmaktadır. Açık rıza, ilgili kişinin, işlenmesine izin verdiği verinin sınırlarını, kapsamını, gerçekleştirilme biçimini ve süresini de belirlemesini sağlayacaktır.

Açık rızanın bu anlamda, rıza veren kişinin “olumlu irade beyanı”nı içermesi gerekmektedir. Diğer mevzuattaki düzenlemeler saklı kalmak üzere, açık rızanın yazılı şekilde alınmasına gerek yoktur. Açık rızanın elektronik ortam ve çağrı merkezi vb. yollarla alınması da mümkündür. Burada ispat yükümlülüğü veri sorumlusuna aittir.

Kanunun 3. maddesinde yer verilen açık rıza tanımı kapsamında, açık rızanın 3 unsuru bulunmaktadır:

  • Belirli bir konuya ilişkin olması,
  • Rızanın bilgilendirmeye dayanması,
  • Özgür iradeyle açıklanması.

Belirli bir konu ile sınırlandırılmayan ve ilgili işlemle sınırlı olmayan genel nitelikteki açık rızalar “battaniye rızalar” olarak kabul edilmekte ve hukuken geçersiz sayılmaktadır. Örneğin; “her türlü ticari işlem, her türlü bankacılık işlemi ve her türlü veri işleme faaliyeti” gibi belirli bir konu ve faaliyeti işaret etmeyen rıza beyanları battaniye rıza kapsamında değerlendirilebilecek durumlardır.

Açık rıza vermek, kişiye sıkı sıkıya bağlı bir hak olduğundan, verilen açık rıza geri alınabilir. Bu bağlamda kişisel verilerin geleceğini belirleme hakkı ilgili kişiye ait olduğundan, kişi dilediği zaman veri sorumlusuna vermiş olduğu açık rızasını geri alabilir.

Ancak, geri alma işlemi ileriye yönelik sonuç doğuracağından, açık rızaya dayalı olarak gerçekleştirilen tüm faaliyetler geri alma beyanının veri sorumlusuna ulaştığı andan itibaren veri sorumlusu tarafından durdurulmalıdır. Bir diğer deyişle, geri alma beyanı veri sorumlusuna ulaştığı andan itibaren hüküm doğurur.

05 ; VERİ SAHİBİ BAŞVURU FORMU; İnternet sitesinde yer alacak. Veri sahibinin talebi olduğu durumlarda kullanılacak örnek taslak metindir. (KVKK kapsamında haklara ilişkin talepler için işbu Başvuru Formu kullanılmalıdır)

06 ; İŞE BAŞVURAN ADAYIN KVKK KAPSAMINDA AYDINLATMA METNİ; Kişisel verilerle ilgili bilgilendirmeyi ifade etmekte olan aydınlatma yükümlülüğü, kişisel veri işlemenin hukuka uygun şekilde yerine getirilmesi için olmazsa olmaz bir konudur. Çalışan Adayı İmza alınması yeterlidir.

İş başvuru formunuz Web sayfasında yer alıyor ise eklenebilir.

07 ; İŞE BAŞVURAN ADAYIN KVKK KAPSAMINDA AÇIK RIZA FORMU; Çalışan adaylarının sağlık bilgilerinin ve adli sicillerinin işlenmesine ilişkin açık rıza beyanlarını sunacakları belgedir. Çalışan Adayı İmza alınması yeterlidir.

İş başvuru formunuz Web sayfasında yer alıyor ise eklenebilir.

08 ; PERSONEL GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ: Tüm çalışanlara imzalatılmalı. Çalışanların, kişisel verilerin korunması konusunda uyması gerekenlere ilişkin taahhütnamedir. Çalışanlar tarafından imzalanıp KVK dosyasına konulmalıdır. Tarafımızdan verilen örnek sözleşmelerde bu belgede yer alan hükümler bulunmaktadır. Örnek sözleşmeleri kendi iş süreçlerinize göre uyarlayıp, yeni işe başlayanlarda bu sözleşmeleri kullanabilirsiniz. Mevcut sözleşmenizi uyarlamak istemiyorsanız, sözleşme eki olarak da ” Personel Gizlilik Sözleşmesi” ni imzalatabilirsiniz. Halihazırda çalışanlar için de mevcut sözleşmelerle devam edilecekse yine sözleşme eki olarak imzalatılmalıdır.

09 ; ÜÇÜNCÜ KİŞİLER KVKK SÖZLEŞME: Tedarikçinizle imzalayacağınız sözleşmenin ekinde tedarikçi yetkilisine sunulacak. Tedarikçi ve Tedarikçi Çalışan İmza.

10 ; FERAGATNAME TASLAK: Görselleri işlenen kişilere imzalatılması gereken feragatnamedir.

iletisim

Randevu Talep Formu

Bize bir soru sorun. Tıbbi danışmanımız daha fazla bilgi için en kısa sürede size ulaşacaktır.

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
=
Onay kutuları
iletisim-cagri
BUGÜN HAYATINIZI DEĞİŞTİRİN

bir uzmanla konuşun

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için bazı çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez politikasını inceleyebilirsiniz.