Hemen Randevu Alın!

Size özel fırsatlardan yararlanmak için hemen iletişime geçin

contact

Hemen Randevu Al!

Ozon Tedavisi (Terapisi)

Günümüzde birden fazla hastalığın tedavisi için ozon tedavisinden faydalanılmaktadır. Ozon tedavisi vücudun direncini arttırmaktadır. Cilt hastalıklarında, enfeksiyonda, diyabetten hepatite kadar birbirinden farklı hastalıkların tedavisinde kullanılan ozon tedavisi çeşitli yöntemler ile uygulanmaktadır. Önemli bir yardımcı tedavi olan ozon tedavisinin yan etkileri ise yok denilecek kadar azdır. Yan etkilerin neredeyse hiç olmaması bu tedavi yönteminin uygulanmasının en önemli etkenlerinden biridir.

Ozon Tedavisi Nedir?

Ozon tedavi ile dokulara ulaşan oksijen miktarı büyük ölçüde artacağı için pek çok hastalığın tedavisinde hekim önerisi doğrultusunda uygulanarak, hastalığın şifa bulma başarı oranını arttırır. Tüm yaş gruplarında uygulanabilen bir tedavi yöntemidir.

Peki, ozon terapisi nedir diye soracak olursanız, ozon terapi de bu tedavinin diğer bir ismidir. Uygulama herhangi bir farklılık yoktur. Ozon terapi, birden fazla hastalığın tedavisinde destek amaçlı olarak hastaların dolaşım sistemlerine ozon ve oksijen karışımının uygulanması işlemidir. Oksijenin kararsız bir formudur, atmosferde bulunan renksiz ve kokulu gazdır. Oksitleme özelliği yüksek olmasından dolayı mikroorganizmaları ve toksinleri yok etmektedir. Günümüzde sterilizasyon ve filtreleme işlemleri için kullanılan ozon gazı tamamlayıcı tedavi yöntemleri için de kullanılmaktadır.

Medikal ozon, saf medikal oksijenden özel cihazlar yardımı ile üretilir. Ozon terapi, tedavide yaklaşık 40 yıldır tüm dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır. Ozon Terapi; belli bir miktarda oksijen (O 2) ve ozon (O3, tıbbi ozon gazı ) karışımının vücut boşlukları ya da dolaşım sistemi ile uygulanması yöntemidir. Ozon terapi, antioksidan sistemi aktive eder.

Hücre yenilenmesi ve oksijenlenmesini artırmaktadır. Kan yapımını ve dolaşımı düzenler. Antiaging etkisi ile yaşlanmayı geciktirir, dokuların yenilenmesini ve güçlenmesini sağlar. Doping etkisi ile enerji verir. Beyaz kan hücrelerinin üretimini artırır. Bu hücreler vücudu virüslerden, bakterilerden, mantarlardan ve kanserden korumaktadır.

Ozon Tedavisi Terapisi

Ozon Tedavisi Ne için Kullanılır?

Birden fazla hastalığın tedavisinde destek amacı ile kullanılan ozonun ne için ve nasıl uygulandığı merak konusu olmuştur. Bu sebep ile çoğu hasta ozon tedavisi ne işe yarar? sorusuna cevap aramak için araştırmalar yapar. Ozon tedavisi özellikle bağışıklık sistemini etkileyen hastalıklarda etkili olmaktadır. Hücre yenilenmesini hızlandırır, kan şekerini düşürme ve oksijen azlığının giderilmesi gibi pek çok görevi olan ozon tedavisinin farklı hastalıklar içinde kullanılmaktadır.  

ozon tedavisi hangi hastalıklara iyi gelir sorusunun cevabını sizin için sıraladık:

  • COVID-19, Hepatit B, Hepatit C,  Herpes simplex, Herpes zoster dahil viral hastalıklar
  • İmmunyetmezlik ve immun dengesizlikler, bağışıklık sisteminin düzenlenmesi
  • Romatid artrit, fibromiyalji dahil romatizmal hastalıklar
  • Multipl sklreroz (MS), migren, kas romatizması, depresyon, beyin felci, parkinson, alzhiemer gibi nörolojik hastalıklar
  • Arteriyal dolaşım problemleri
  • Ülseratif kolit, Chron hastalığı
  • Kanser
  • Bel fıtığı 
  • Şeker hastalığı 
  • Diş hastalıkları ve Periodontit 
  • Anti-aging 
  • Kronik yaralar 
  • Kronik yorgunluk 
  • İskemik ağrıları 
  • Mantar ve bakteri enfeksiyonları 
  • KOAH ve astım gibi solunum yolları hastalıkları 
  • Behçet hastalığı 
  • Migren 
  • Romatizmal hastalıklar 
  • Dolaşım sistemi bozukluğu 
  • Göz hastalıkları 
  • Alzheimer ve demans gibi geriatrik hastalıklar 
  • AIDS 
  • Sedef hastalığı

Ozon tedavisi, bağışıklık sistemi üstünde etkili olmasından dolayı kanser tedavilerinde ek olarak sıklıkla uygulanır. Metabolizmayı uyarması ve hücrelere oksijen takviyesi yaparak kanserli hücrelerin yok edilmesine yardımcı olduğu düşünülmektedir. Aynı zamanda radyoterapi ve kemoterapi adlı yardımcı tedavilerin etkisinin artmasını sağladığı gibi bir düşünce olsa da bu konu ile ilgili bilimsel bir veri bulunmamaktadır.  

Solunum ve dolaşım sistemi hastalıklarının tedavisinde de yardımcı tedavi olarak uygulanan ozon tedavisi; şeker hastalığı (diyabet), astım, KOAH hastalığı olan kişiler üzerinde de olumlu etkileri bulunur. Şeker hastalığının özellikle de ayak bölgesinde oluşturduğu uyuşma ve ağrı gibi belirtilerin azaltılmasında ve dolaşım bozukluğu rahatsızlıklarının tedavisinde sıklıkla kullanılmaktadır. Kanda bulunan oksijen seviyesinin artması ve hastaların rahat nefes almasını kolaylaştırması da ozon tedavisinin solunum yolu hastalıkları üzerinde etkili olmaktadır.  

Yara ve enfeksiyon hastalıklarında da kullanılan ozon tedavisi mikrop ve bakterilerin üremesine engel olarak dokuların hızlı bir şekilde iyileşmesini sağlar. Özellikle kronik ve iyileşmeyen diyabet ve yatak yaralarında, varis ve yumuşak dokuda oluşan enfeksiyon ve yaralanmalarda etkili bir yardımcı tedavidir.

Ozon Tedavisi Faydaları Nelerdir?

Ozon Terapisi Faydaları

Bu tedaviyi yaptırmadan önce birçok kişi, ”ozon tedavisi ne işe yarar” sorusunun cevabını merak eder. Birbirinden farklı hastalıklar için ozon tedavisi yaptıran hastalar pek çok fayda sağlamaktadır. Hücre ve dokulardaki oksijen seviyesini arttırmaya destek olan bu tedavi yöntemi sayesinde bağışıklık sistemi güçlenir ve kan dolaşımı hızlanır. Bu nedenle destekleyici tedavi olarak uygulanmaktadır.  Bağışıklığın güçlenmesi özellikle de enfeksiyon hastalıklarına karşı büyük koruma sağlamaktadır. Aynı zamanda ozon tedavisinin faydaları arasında kan basıncını ve hormonları dengelemesi de vardır. Kas ve eklem ağrılarını azaltmakta, beyin fonksiyonlarının daha iyi çalışmasını sağlar.

Ozon Tedavisinin Faydalı Olduğu Durumlar, Ozon Tedavisi Neye İyi Gelir?

  • Covid 19 sonrası bağışıklık güçlendirmesinde; iyileşme sonrası ortaya çıkan halsizlik, çabuk yorulma, saç dökülmesi, unutkanlık, dalgınlık, konsantrasyon bozuklukları, tansiyon dalgalanması, çarpıntı, ritim bozuklukları, nefes darlığı, tıkanma, bel ağrısı, eklem ağrıları, tat ve koku alamama yada az alma durumları
  • Kronik yorgunluk sendromu  sabahları zor kalkma, sosyal hayata karışmada isteksizlik  ,hemen yorulma, cinsel  isteksizlik, genel bir tatsızlık hali
  • Anti Aging (Yaşlanma Karşıtı) Uygulamalarında Kullanımı

Yaşın ilerlemesi ile kılcal damarlarda başlamak üzere tüm dolaşım sistemi boyunca çeşitli problemler izlenmektedir. Böylece hücrelerde dolaşım bozulması ve oksijen kaybı yaşanmaktadır. Hücrenin su kaybetmesine bağlı olarak ciltte kuruma ve kırışıklıklar meydana gelmektedir.

Ozon tedavisi sayesinde bozulan hücresel dolaşımı düzeltilerek, oksijenlenme sağlanmaktadır. Cilt sıkılaştırma, gençleştirme gerçekleşmektedir

  • Kronik ağrılı durumlarda kireçlenmeler, fibromiyalji ve eklem ağrıları gibi problemlerin tedavisinde kullanılan etkili bir yöntemdir. Bu durumlarda ozon terapi hücre yenilenmesini hızlandırdığı için faydalıdır. Oksijenlenme artar stres hormonları azalır uyku düzeni sağlanır. Detoks etkisi ile daha enerjik ve dinamik hissederler.
  • Bilinmeyen infertilite durumlarında hem kadı hem erkek üreme sisteminin daha efektif çalışmasında yararlıdır.
  • Kronik inatçı sık tekrarlayan vajinal akıntı ve mantarlarda hem sistemik hem lokal ozon tedavisi oldukça destekleyicidir.

Op. Dr. Mine TÜZEL

Ozon Tedavisi Nasıl Yapılır?

Ozon tedavisinin sıklığı ve dozları, kişinin hastalığının seyri, yaşı ve durumu gibi farklı değişkenler göz önünde bulundurularak belirlenir. Ozon tek başına kullanılmamakta olup belli oranlarda oksijen karıştırılarak uygulanmaktadır. Ozonun hava ile temas etmemesi en önemli noktalardan biridir. Hastaya uygulanacak olan ozon karışımında en fazla %5 oranında ozon bulunmalıdır. Hastalara uygulanacak olan ozon tedavisi direk damar yolu ile uygulanmamaktadır. 

Günümüzde en çok kullanılan ve farklı teknikler ile hastalara uygulanan iki farklı ozon tedavisi yöntemi bulunur.

Sistemik Ozon Tedavisi

Sistemik uygulamalar arasında olan majör yöntem en sık tercih edilen ozon tedavi yöntemlerinden biridir. Hastadan belli oranda kan alınarak yaklaşık 10 dakika süresince ozon ve oksijen karışımı ile birleştirilerek ve bu elde edilen yeni karışım hasta kişiye damar yolu ile geri verilme yöntemidir. Majör ozon tedavi yönteminde uygulamanın dozu ve seans sayısı hastanın hastalığının ne olduğu ve hastanın yaşı gibi etmenler göz önüne alınarak uygulanmaktadır.

Lokal Ozon Tedavisi

Ozon Terapi

Lokal ozon tedavisi uygulamalarında hastalığa göre uygun dozda hazırlanan ozon ve oksijen karışımının damar yolu yerine eklemler, kas, tendon, cilt üzerine ya da vücut boşluklarına uygulanır.  En sık tercih edilen lokal ozon tedavisi uygulamalarının başında aşılama yöntemi olarak bilinen minör yöntemi gelir. Hastadan 2cc ve 5cc aralığında kan alınarak ozon ve oksijen karışımı ile birleştirilerek elde edilen yeni karışım kas dokusuna uygulanır.  

Lokal uygulamalar arasında yer alan bir diğer yöntem ise torbalama yöntemi ise; enfekte ve kapanmayan yaralar ve ülser tedavisinde kullanılır. Lezyon olan bölgedeki deri özel bir torba ile çevrelenir ve bu bölgeye ozon gazı uygulaması yapılır. Topikal ozon tedavisi yönteminde ise ozon ve oksijen karışımı veya ozonlu su ya da yağ lezyon olan deri üzerine uygulanmaktadır.  

Zayıflama, detoks ve selülit ozon tedavisi programlarında da kullanılan lokal uygulamalardan biri de sauna yöntemidir. Hastaların kafa bölümü dışında kalan vücut bölümleri özel bir kabin içine yerleştirilmektedir. Ozon ve oksijen karışımı nemli olan deri üzerine doğrudan uygulanır. Kozmetik uygulamalardan olan sauna yönteminde seanslar 20 dakika sürmektedir.

MAJOR OTOHEMOTERAPİ: Hastadan 100 ml kan steril vakumlu şişeye özel yöntemlerle alınır ve hekim tarafından belirlenen dozda tıbbi ozon gazı ile reaksiyona girdikten sonra aynı yoldan geri verilir. Bu tedavi toplamda 15 dakika sürmektedir. Tedavi sırasında ve tedaviden sonra hastamızın yaşam kalitesi hiç düşmediğinden günlük hayatına kaldığı yerden devam edebilir.

Etkisini Ne Zaman Gösterir?

Hastalığa bağlı olarak uygulanan ozon tedavisinin sürekli bir etkisi yoktur. Çoğu hasta haftada 2 kez ve toplamda 10 seans uygulanan ozon terapisi bu sürede etkisini gösterse de doktorun da tavsiyesi ile belirli dönemlerde tek seans olarak uygulanmaktadır.  

Kaç Seans Sürer?

Ozon tedavisinde seans sayısı hastalığın türü ve hastaların durumuna göre belirlenir. Ozon terapisinde hastaların yaşı, kilosu, kullandıkları ilaçlar, hastalığın ise süresi ve evresi önemli etmenler arasında yer alır. Ozon tedavisi bu etmenler göz önünde bulundurulmakla birlikte yaklaşık olarak 10 seans olarak uygulanmaktadır. Bazı hastalıklarda ise seanslar uzayabilmektedir. Örnek vermemiz gerekirse, bel fıtığı ozon tedavisinde 12-14 seans uygulanmaktadır.

Ozon Terapisinin Uygulanamayacağı Durumlar

  • Hamilelik
  • Glukoz-6-fosfat-dehidrogenaz eksikliği (favism)
  • Kontrolsüz Hipertriodizm
  • Ağır anemi
  • Ağır miyasteni
  • Akut alkol intoksikasyonu
  • Yakın zamanda geçirilmiş miyokord iskemisi
  • Herhangi bir organda hemoraji
  • Ozon alerjisi

Kimler Ozon Tedavisi Yapabilir?

Ozon tedavisi tıbbi bir prosedür olduğundan, bu tedaviyi uygulamak için mutlaka bir tıp doktoru tarafından gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Ayrıca, ozon tedavisi özel bir uzmanlık gerektirdiğinden, bu tedaviyi uygulayacak olan hekimin ozon tedavisi konusunda eğitimli olması önemlidir.

Ozon Tedavisi Fiyatları 2023

Ozon tedavisi fiyatları hastanelerin uyguladığı fiyat politikasına göre değişir. Ozon tedavisi fiyat konusunda belli bir rakam yoktur. Bu fiyatlar, gideceğiniz kliniğin kalitesi, uygulanan tedavide kullanılacak malzemelerin kalitesi ve doktorunuzun deneyimine göre farklılık gösterecektir. Bu nedenle fiyat araştırması yaparken mutlaka kliniğin kalitesi ve işlemi yapacak olan kişinin deneyiminden emin olmanızı tavsiye ederiz.

Kardelen Tıp Merkezi, 10 yılı aşkın deneyimli uzman doktorları ile size en kaliteli tedaviyi en uygun fiyata sunar. Fiyatlarımız ve seanslarımız hakkında ayrıntılı bilgi edinmek için bizimle hemen iletişime geçin.

Referanslar: Sage Journals , National Library of Medicine

Ozon Tedavisi

İçindekiler

Randevu Alın!

Size özel yararlanmak için hemen iletişime geçin

contact

Hemen Randevu Alın!

Sıkça Sorulan Sorular

Bize bir soru sorun. Tıbbi danışmanımız daha fazla bilgi için en kısa sürede size ulaşacaktır.

Ozon tedavisi bu konuda uzman olan ve eğitimli bir doktor tarafından yapılmalıdır.

Ozon tedavisi birden fazla alanda kullanılabilir. Örnek vermemiz gerekirse viral tedavilerde etkinliği vardır. Ozon tedavisinin antiviral etkisi zarflı virüslerin yapısını bozmasına dayanmaktadır. Zarf yapısı bozulan virüsler hücrelere bağlanamaz ve dolayısıyla hastalık yapamaz. Covid-19, hepatit, HIV, domuz gribi etkeni olan virüsler zarflı virüs yapısına sahiptir. Ve ozon tedavisine daha duyarlıdır. Bu ve bunun gibi hastalıklarda ozon tedavisi kullanılabilir.

Ozon tedavisi herkese uygulanmayabilir. Hamileliğin ilk 3 ayında, hipertiroidi hastalığının kontrol altında olmadığı dönemde, kan pıhtılaşma bozukluğunda ozon tedavisi uygulanmaz.

Ozon tedavisi esnasında ozon gazının solunmasına bağlı olarak göz yollarında ve solunum yollarında bir tahriş söz konusu olabilir. Bazı ozon tedavilerinin prosedürlerinde rahatsızlık, kramp ve gaz çıkarma ihtiyacı hissedilebilmektedir. Bu yan etkiler geçici olmaktadır. Uzman doktorlar tarafından yapılan ozon tedavisinde hiçbir yan etki olmamaktadır.

Ozon tedavisi saç köklerinin uyarılmasını sağlayarak saç dökülmesini azaltmaktadır. Ayrıca kepeklenmeyi de önlediği bilinmektedir.

iletisim

Randevu Talep Formu

Bize bir soru sorun. Tıbbi danışmanımız daha fazla bilgi için en kısa sürede size ulaşacaktır.

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
=
Onay kutuları
iletisim-cagri
BUGÜN HAYATINIZI DEĞİŞTİRİN

bir uzmanla konuşun

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için bazı çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez politikasını inceleyebilirsiniz.