Hemen Randevu Alın!

Size özel fırsatlardan yararlanmak için hemen iletişime geçin

contact

Hemen Randevu Al!

Sağlıklı Beslenme ve Diyet

Uzman diyetisyen eşliğinde kişiye özel beslenme programları ve diyet önerilerinin sunulduğu bölümümüzde önce sizi tanır sonra ihtiyaç ve istekleriniz doğrultusunda sizin için en uygun programı belirleriz. Tüm diyet sürecinde takip ve danışmanlık alarak istediğiniz kiloya ulaşmanız ve korumanız için destek oluruz.

  • Haftalık Kilo Takipleri
  • Sağlıklı Kilo Almak ve Vermek İçin Beslenme Planları
  • Diyabet, Mide – Bağırsak ve Kalp Hastalıklarına Özel Beslenme Planları
  • Gebelik Döneminde Beslenme ve Kilo Kontrolü
  • Büyüme ve Gelişme Çağındaki Çocuklarda Beslenme Yağ – Kas – Su Ölçüm ve Analizleri
  • Sağlıklı Beslenme ve Kilo Koruma Diyetleri

Gıda İntoleransı Belirtileri Nelerdir? Gıda İntoleransı Gıda Alerjisi midir? Gıda İntoleransından korunabilir miyiz? Gıda İntoleransının Tedavisi mümkün müdür?

Gıda intoleransı, gıdaların sindirim aşamasında veya sindirilememesinde bağırsaklarımızda oluşan doku harabiyetine bağlı olarak bağırsak bariyerinin bozulması sebebiyle gıdalara veya gıdalarda bulunan katkı maddelerine, ağır metallere ve boya gibi toksik maddelere karşı sindirim sistemimizin verdiği inflamatuar (iltihabi) bir yanıttır.

Gıda İntoleransı, Gıda Alerjisi Değildir!

Gıda intoleransı gıda alerjisiyle sıklıkla karıştırılmaktadır. Alerji testlerinde immünglobülin E (IgE) denilen bir madde araştırılıyor, bağışıklık sistemine yönelik gıda intoleransı testinde ise immünglobülin G (IgG) araştırılıyor. Gıda alerjilerinde besinler diyetten çıkartılıyor ve bir daha yerine konmuyor. Bu nedenle Gıda intoleransı alerjiden farklılık göstermektedir.

Gıda İntoleransı Belirtileri Nelerdir?

  • Obezite,
  • Kilo verirken güçlük yaşama,
  • Migren nöbetleri,
  • Sebebi belli olmayan ödemler
  • Sindirim sisteminde gaz oluşumu,
  • Sürekli yorgunluk hali,
  • Sık sık oluşan cilt sorunları,
  • İshal ve mide problemleri,
  • Uyku düzensizliği

Gıda İntoleransı Tanısı Nasıl Konulur?

Gıda intoleransı testi için hastadan kan alınır ve alınan kan laboratuvarda inceleniyor. Bu işlem genellikle parmak ucundan kan alınması ile yapılmaktadır. Alınan kan laboratuvarlarda test edilir ve çeşitli gıdalara karşı oluşan immunoglobulin antikorlarının tespiti yapılır. Antikor oluşumu

gözlemlenen besine karşı kişinin hassasiyeti olduğu sonucuna varılır. Alınan kanın test sonuçları ortalama olarak 15 gün içerisinde gelmektedir. Bu inceleme sırasında pek çok farklı besin

bileşeninden hastanın hangilerine karşı duyarlılığı olduğuna bakılıyor

Gıda İntoleransı Tedavisi Nasıl Yapılır?

Gıda intoleransı tedavisi, test sonucundan sonra hassasiyetin görüldüğü besinlerin beslenmeden çıkarılması ya da vücudun tolere edebileceği miktarda tüketilmesiyle gerçekleştirilir. İntoleransa sebep olan besinler vücudun alması gerekenler arasındaysa o besin ya da besinlerin yerine aynı özelliklere sahip başka besinler tüketilmelidir. Sindirim sistemi de rahatlayacağından kilo verme süreci daha kolay olabilir. Ancak test sonuçlarında çeşitli besinlere karşı hassasiyet çıkabilir;

özellikle maya, domates, süt, peynir, yoğurt, yumurta ve ceviz gibi besinlere hassasiyetin daha fazla olduğu görülmektedir.

Bu besinler vitamin ve minerallerden zengin besinlerdir ve vücuda birçok yararları vardır.

Beslenme düzeninden tamamen çıkarılmalarının sağlığa olumlu etkilerinden çok olumsuz etkileri olabilir. Gözlemlenen şikayetler geçtikten sonra hassasiyet görülen besinler yavaş yavaş tüketilmeye başlanmalıdır.

Gıda intoleransı şikayetleriniz için merkezimizi ziyaret edebilir, kişiye özel oluşturacağımız beslenme programı ile bu rahatsızlığın kolaylıkla tedavisini gerçekleştirebiliriz.

Gıda intoleransı konusunda bilgi almak için bizimle hemen iletişime geçebilir daha sağlıklı bir yaşama merhaba diyebilirsiniz.

[wp-faq-schema title=”Sıkça Sorulan Sorular” accordion=1] 

saglikli-beslenme

İçindekiler

Randevu Alın!

Size özel yararlanmak için hemen iletişime geçin

contact

Hemen Randevu Alın!

Sıkça Sorulan Sorular

Bize bir soru sorun. Tıbbi danışmanımız daha fazla bilgi için en kısa sürede size ulaşacaktır.

Hayır değil. Bahsedilen aslında demir içeren preparatlar ve tabletlerin süt ürünleri tabir ettiğimiz gıdalar ile tüketilmemesidir.

Ebeveynlere göre asıl sorun, çocuğun hangi besinleri ne kadar tüketerek yeterli ve dengeli beslenmiş olacağını bilmektir. Küçük çocuklar kalsiyum, yeteri kadar protein, A vitamini ve demir besin öğelerini içeren gıda maddelerine ihtiyaç duyar. Her besin için birden fazla seçenek bulunur. Örnek vermemiz gerekirse çocuğunuz eğer havuç yemek istemiyorsa onun yerine kavun yedirebilirsiniz. Her iki gıda maddesi de çok iyi birer A vitamini kaynağıdır.

Demir minerali en fazla kuru kayısı ve kuru üzüm gibi kurutulmuş meyvelerde, kırmızı et ve karaciğerde, tahıl, pekmez, lahana, fasulye, fındık, patates, armut, şeftali, hurma, kabak ve balıkta bol miktarda bulunmaktadır. Bu gıda maddelerinin tüketilmesi halinde vücudun ihtiyaç duyduğu demir karşılanmaktadır.

Vücudunuzda yağ hücrelerinin yoğun olduğu yerler genetik yapınızı belirler. Dengeli bir diyet ve spor ile sorun yaşadığınız bölgeleri eritmek ya da inceltmek mümkündür. Sadece diyet yaparak, alınan enerji miktarını çok fazla kısıtlayıp kilo vermeye çalışmak bedenin incelmesinden çok yüzün çökmesine neden olur.

Doğumdan hemen sonra diyet yapılmasını asla önermiyoruz. En az 1 sene sonra diyet yapılabilir. Bu süreç içinde anne sütünün daha kaliteli olması daha önemlidir. Bu neden ile annenin yeterli ve dengeli beslenmesi daha önemlidir.

Hamilelik şekeri söz konusu olduğunda şeker seviyesini kontrol etmek ve kişiye özel diyet programı hazırlanması elzemdir.

Ette protein de olduğundan dolayı ikisi aynı faydayı göstermez.

Dünya Sağlık Örgütü haftalık olarak kilo kaybını 0,5 – 1,0 kg arasında olması gerektiğini vurgular. Eğer kişi ağır derece şişman ya da obeziteye bağlı bir takım komplikasyonlar söz konusu ise kontrollü bir biçimde 1,5 kg kilo kaybını uygun görür. Ayda 4 ya da 6 kg üzerinde kilo kaybı metabolik olarak bir takım sorunları beraberinde getirmektedir.

iletisim

Randevu Talep Formu

Bize bir soru sorun. Tıbbi danışmanımız daha fazla bilgi için en kısa sürede size ulaşacaktır.

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
=
Onay kutusu
iletisim-cagri
BUGÜN HAYATINIZI DEĞİŞTİRİN

bir uzmanla konuşun

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için bazı çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez politikasını inceleyebilirsiniz.